Medicinska goba
MAITAKE

35,90 

Maitake prehransko dopolnilo, ki združuje koristi zdravilne gobe v enostavni kapljični obliki. Ta posebna alkoholna raztopina vsebuje gobo Maitake, ki je že dolgo časa prisotna v alternativni medicini. S tem dopolnilom lahko enostavno vnesete v svojo prehrano dragocene hranilne snovi, ki jih ponuja Maitake goba, znana po svojem ugodnem vplivu na zdravje.

Več o medicinskih gobah si lahko preberete tukaj.

Kategorija:

Opis

Hidroglicerolna alkoholna raztopina

Prehransko dopolnilo na osnovi: Velika zraščenka (Grifola frondosa (Dicks.) Gray)

Maitake podpira naravni obrambni mehanizem organizma.

V tradicionalni kitajski medicini so medicinske gobe zelo znane in priljubljene zaradi svojih koristnih lastnosti. Gobe so bile že dolgo časa cenjene predvsem zaradi svoje bogate vsebnosti vlaknin. Maitake, imenovane tudi velika zaraščenka, je ena izmed gob, ki velja za izjemno okusno in hranljivo. Japonska kultura jo pogosto vključuje tudi v svojo kulinariko.

V skladu z načeli tradicionalne medicine je maitake priljubljena zaradi svojega pozitivnega vpliva na zdravje posameznika. Verjame se, da je ta goba bogata z minerali, še posebej s kalijem, kalcijem in magnezijem. Poleg tega vsebuje nekatere pomembne vitamine, kot so vitamin B2, D2 in niacin. Naravno vsebuje tudi vlaknine, beljakovine, aminokisline in polisaharide.

Maitake gobe so popolnoma naravne. V prehranskem dopolnilu je ta medicinska goba na voljo v tekoči obliki, kar olajša njeno uživanje. Zaradi te oblike je goba lahko hitro absorbirana v telo in začne delovati.

Sestavine: etilni alkohol, voda, stabilizator: glicerin, MAITAKE (Grifola frondosa (Dicks.) Gray) trosnjak 20%

Vsebnost rastlinskih delov v priporočeni dnevni dozi 30 kapljic: Maitake (trosnjak) 147,2 mg

Vsebnost v 20 ml: Alkohol 38% vol, Anhidrid 7,6 ml, Hidrat 20 ml

Glavne sestavine: 25% beljakovin, 3,8% maščob, 60% ogljikovih hidratov . Vitamini: B1, B2, B3, B6; provitamin D2 (ergosterol), vitamin D3. Minerali: magnezij, kalij, železo. 19 aminokislin, lipidi, polisaharidi in njihove frakcije (D, SX, X, itd.), vlaknine.

Kontraindikacije: močna hipoglikemija

 

Izdeluje in polni:
ALKAEST s.r.l.
Zeliščni laboratorij spagirične tradicije
Via Vespucci 187
55049 Viareggio LU, Italija
Tel/fax: 058452104

Distributer za Slovenijo:
Tjaša Korelc s.p.
Famlje 1, 6217 Vremski Britof
Slovenija

10 kapljic v nekaj vode trikrat na dan.

Priporočenega dnevnega odmerka ne prekoračite. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter za zdravi način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom do 3. let. Rok uporabe na embalaži.
Shraniti dobro zaprto v hladnem prostoru stran od svetlobe.
Rok uporabe se nanaša na zaprt in pravilno hranjen izdelek.

Gobe so varuhi našega okolja. Nevidne, nekje pod zemljo skrbijo za dinamično ravnovesje med prstjo in preostalim okoljem. Vemo, da so rastline povezane z gobami preko mikorize, ki so kot nekakšna ovojnica na koncih koreninic. Ta pomaga rastlini predelati hranljive snovi, rastlina nudi zavetje in sladkorje gobi, goba proizvede za rastlino koristne hormone, če opazimo gobo pod drevesom, je to znak dobrega odnosa med rastlino in gobo. Gobe predstavljajo ¼ zemeljske biomase.

Več o medicinskih gobah