Tjaša Korelc Univ. B.Sc. ant.

Svetovalka za kanabinoide in tradicionalne zahodne medicine

Po izobrazbi sem kulturna in socialna antropologinja, vzporedno pa sem v Italiji obiskovala šolo spagirije in alkimije, torej tradicionalne zahodne medicine. Pristop do zdravljenja mora biti celosten, ljudje smo neverjetna bitja, ki lahko dosegamo marsikaj. A brez sodelovanja ne gre; doseganje najboljših uspehov je odvisno od človeka samega. Nihče drug nas ne more ozdraviti, kot mi sami. Zelo pomembno je, da človek ozavesti svojo odgovornost in svojo moč pri procesu zdravljenja. Tako je čisto vsak posameznik svoj individuum, ki ima popolnoma različno pot do svojega ozdravljenja, naj bo to fizično, čustveno ali mentalno. Pri diagnosticiranju se poslužujem tudi medicinske astrologije, ki je lahko v pomoč pri razumevanju vzrokov neravnovesij. Pri oceni uporabim tudi fiziognomiko in pa najpomembnejši pogovor na štiri oči. V času, ko nič več ni sveto, je povrnitev občutka moči in božanskosti nekaj najbolj revolucionarnega.

Svetovanje vključuje postavljanje odprtih vprašanj (čustveno stanje, družinske razmere, službeni odnosi, odnos do telesa in samega sebe, prehrana, jemanje zdravil, kajenje, itd.), saj so pridobljene informacije ključnega pomena za celostno podporo.

Za razumevanje stanja posameznika se poslužujem različnih metod in znanj: medicinska astrologija, fiziognomika, poznavanje terapevtskih lastnosti rastlin in spagiričnih pripravkov ter njihovega učinkovanja na odpravljanje vzrokov in simptomov, analiza vedenja in komuniciranja.

Celoten pogovor prevedem v jezik arhetipov, ki sem se ga skozi leta šolanja naučila brati in razumeti njihov pomen. Človek je mikrokozmos, odsev makrokozmosa, tako zgoraj kot spodaj, tako zunaj kot notri, vse kot čudež enosti (kot je zapisal Hermes Trismegistus). Glede na težavo ali težave osebe priporočim najprimernejši spagirični preparat, ki bo neposredno deloval na uravnavanje delovanja tistega arhetipa ali planetarnega genija ali endokrine žleze ali funkcije, ki potrebuje pomoč. Navadno osebi priporočim od enega do treh preparatov, ki so vedno v tekoči obliki, njihova kombinacija pa optimalno naslovi vse arhetipe, ki so šibki.

Po dogovoru s posameznikom spremljam njegov napredek in spremembe, ki se dogajajo na vseh ravneh (fizični, čustveni in miselni). Glede na izkušnje priporočam, da se ponovni pregled opravi po mesecu dni oziroma po individualnem dogovoru.

Terapijo razumem kot orodje za vzdrževanje zdravega stanja, ki je predpogoj za doseganje boljšega počutja, višjih ravni zavesti in duhovne rasti. Zdrav duh v zdravem telesu.

 

 

Podjetje: Biomons CBD

Pošljite vprašanje