Medicinska goba Resasti bradovec, 30 ml

35,90 

Dnevni odmerek naravnega fokusa

Azijske države, kot so Japonska, Kitajska in Koreja, že tisočletja uporabljajo Resasti bradovec zaradi domnevne podpore pri duševnem zdravju, lajšanju anksioznosti in višanju regeneracijskih sposobnosti. Budistični menihi Shaolin ga uporabljajo za doseganje globljih stanj meditacije. Zaradi okusa, podobnega morskim sadežem, se Resasti bradovec uporablja tudi kot nadomestek mesa v različnih vejah kulinarike.

Resasti bradovec velja za “pametno gobo”, saj vsebuje alkaloidne spojine, ki spodbujajo proizvodnjo živčnega rastnega faktorja (NGF) v telesu. NGF je molekula, ki jo telo samo proizvaja in spodbuja rast novih nevronov, ter pomaga pri prenosu živčnih signalov. S tem vpliva na razpoloženje, ohranja kognitivno zdravje in spomin.

Kategorija:

Opis

Resasti bradovec – Pametna goba

Veličastna goba Resasti bradovec je pogosto imenovana “pametna goba” ali “goba modrec”. Ima bogato zgodovino, ki sega stoletja nazaj na Japonsko, kjer jo cenijo zaradi domnevne podpore kognitivnim funkcijam in poživitvenih lastnosti.

Resasti bradovec ima močne regenerativne sposobnosti v povezavi z živčevjem. Vsebuje izjemne spojine imenovane hericenoni in erinacini – različni alkaloidi. Ti bioaktivni elementi igrajo ključno vlogo pri sprožanju naravne proizvodnje NGF ali faktorja rasti živcev. NGF (Nerve growth factor) je kratica za faktor rasti živca in je ključ do spodbujanja rasti specifičnih nevronov v možganih, hkrati pa igra ključno vlogo pri procesu mielinizacije, ki omogoča učinkovito prenašanje signalov po naših živcih. Mielinizacija je tvorba mielinske ovojnice okrog nevronskih vlaken in je pomemben del razvoja živčnega sistema.

Obogaten tekoči izvleček Resastega bradovca:

  • Prispeva k optimalnemu delovanju možganskih in živčnih funkcij, ki pomembno vplivajo na koncentracijo, učenje in spomin
  • Prispeva k ohranjanju dobrega mentalnega ravnovesja
  • Prispeva k večji mentalni energiji

Število odmerkov:

30 ml: 60 odmerkov za 30 dni

Uporaba:

10 kapljic ali polovico pipete v malo vode, dvakrat na dan, najbolje zjutraj in zvečer. Ne uživajte s sladkimi pijačami ali zdravili.

Primerno za:

Vegetarijance in vegane.

Ni primerno za:

Nosečnice, v času dojenja ali v primeru alergije na katero od sestavin. V primeru zdravstvenih posebnosti ali dvomov se posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Tekoči ekstrakt Foodsporen® Resastega bradovca

Je bil razvit tako, da se z uživanjem v telo hitro in učinkovito absorbira ter s tem zagotavlja celostno dnevno podporo z zdravilnimi hranili gob Hericium erinaceus.

Sestavine:

Resasti bradovec (Hericium erinaceus), Voda, Alkohol (20% vol.), Cimet (Cinnamomum verum).

 

Proizvajalec:

FOODSPOREN

Helfheuvel 11, 5222AV ‘s-Hertogenbosch

Nizozemska

 

Ekskluzivni distributer:

BioMons 1 d.o.o.

Sredma 91, 2354 Bresternica

Slovenija